Încă o eroare flagrantă a polițiștilor la tragedia de la 2 Mai: au ignorat înregistrarea de pe camera GoPro din borseta studentului ucis cu mașina de Vlad Pascu, beizadeaua drogată. Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian Andrei, a găsit după înmormântare, în borseta pe care fiul său o avea la brâu când a fost omorât (și pe care Poliția Constanța s-a grăbit să i-o dea tatălui după accident) înregistrarea întregului moment al tragediei, relatează Antena3.

UPDATE: Mihai Drăgan, unchiul lui Sebastian Andrei Olariu, a depus vineri, la IPJ Ilfov, înregistrarea făcută de camera aflată în borseta băiatului. „Am dat o declaraţie despre ce s-a întâmplat, ni s-au adus la cunoştinţă drepturile pe care le avem în cadrul cercetării penale şi în cazul constituirii ca parte civilă. Noi n-am luat încă o decizie. (…) Nu e prioritatea noastră asta şi am precizat asta, dar ceea ce ne dorim este să se facă dreptate, asta e ceea ce ne dorim, pentru că nu poţi avea o închidere a acestui caz fără să se facă dreptate”.

Iată și declarația făcută de tatăl băiatului ucis în accident:

„Sebi avea în ziua accidentului o cameră GoPro la el. O avea în borseta pe care o avea la brâu şi camera accea, exact în momentul impactului, a pornit. Am exact momentul când l-a lovit, fără imagini, doar sunet. Nu puteţi să vă daţi seama cât am putut să stau să o ascult. Exact a pornit camera când mi-a lovit băiatul. Se aude scârţâitul de roţi, se aude când îi loveşte pe ceilalţi copii, se aud gemetele copiilor care chemau ajutor.

Se aud maşinile când trec pe lângă ei, se aude când vin martorii şi îi găsesc. Se aude o fată care zbiară şi spune că este un băiat rupt de la jumate, se aude când se sună la Poliţie, se aude tot. Se aude momentul când vine Poliţia, când vine salvarea, când îi ia, cum sunt îngroziţi.

Se aude şi momentul când îi pune folia pe el, se aude tot. 37 de minute este toată înregistrarea, cred că s-a terminat bateria apoi. Se aude exact lovitura!”, a declarat Valentin Olariu.

Antena 3, care a difuzat înregistrarea audio, relatează că în aceasta se aude clar scârțâitul de roți și momentul impactului, când cei opt tineri au fost spulberați de Vlad Pascu, tânărul care se urcase drogat la volan.

Ulterior, tinerii se aud țipând și plângând de durere dar și de groaza celor întâmplate: „Sunați acum la Poliție! Alessia, nu te duce! Vaaai, e jumătate, e jumătate! Nu îmi vine să cred!”. 

Aceștia sună la Poliție: „Este o persoană… Ieșire spre Vama Veche, este o persoană călcată pe stradă!. Un băiat este mort. Ăla e de la brâu în jos… Este jumate! De la trunchi în jos îi pot vedea picioarele! Șoferul a plecat! A venit în viteză și a plecat!”.

Tânărul drogat care a omorât cu mașina 2 studenți fusese verificat de 2 ori de polițiști, dar l-au lăsat să urce din nou la volan; nici n-avea RCA
Predoiu nu îl demite pe șeful IPJ Constanța: „Dacă se va impune după control, nu o să am ezitări”
Plângere penală pentru polițiștii care l-au lăsat la volan pe șoferul drogat și 4 demiteri, după 4 zile de la accidentul mortal. Despescu, de neclintit
Ciolacu arată cu degetul la Predoiu, dar nu-l demite pe Despescu: „Nu ar fi consumatori dacă nu ar exista dealeri”
13 ani – cea mai mică vârstă de debut la consumul de droguri în România (raport ANA)
Predoiu: Șefii de poliţie de la Constanţa nu au fost demişi, ci eliberaţi din funcţie la cerere
Cum combat PNL și PSD traficul de droguri. Gorghiu: „La Secția din DIICOT – structura centrală sunt 14 procurori pe 7.000 de dosare”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version