Coaliția din Parlament (PNL-USR PLUS-UDMR a ignorat decizia Curții Constituţionale a României (CCR) și i-a repus în funcţie joi, la doar câteva zile după ce le-a stopat mandatele de directori interimari la TVR şi Radio Ramonei Săseanu și lui Liviu Popescu, pe care îi instalase provizoriu, pe 11 mai.

CCR a decis că aceste numiri sunt neconstituționale.

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romașcanu, a criticat hotărârea Birourilor Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, care a operat numirile pentru o perioadă de 60 de zile. 
 
El acuză că decizia este ilegală, și a anunțat că PSD va ataca decizia, „inclusiv pentru abuz în serviciu”. 
 
„Astăzi, în disprețul profund al legii și procedurilor, birourile permanente reunite au decis, în absența asumată a membrilor PSD, numirea ca interimari la televiziune și radio a acelorași doi candidați respinși de CCR. De ce ilegal? Pentru că: CCR a decis că numirea conducerilor interimare a SRTv și SRR sunt neconstituționale. Ieri, deși la începutul ședinței de plen reunit exista cvorum de ședință, la momentul votării (ilegale) a conducerilor amintite, înscrisă pe ordinea de zi, parlamentarii puterii au ieșit din sală. Deși neprocedural (în ședința anterioară puterea a cerut confirmarea cvorumului la vot) s-a declarat lipsă de cvorum și s-a suspendat ședința. Forțând aplicarea art. 46 alin. 8 din legea 41/1994, BPR au numit azi ca interimari pe aceiași doi a căror numire a fost declarată neconstituțională”, a declarat Romașcanu.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version