Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care l-a dat în gât la DIICOT pe doctorul Mihai Lucan, ameninţă cu dezvăluiri uluitoare.

Mihai Lucan (sursa foto digi24.ro)
Ungureanu a fost prezent miercuri la sediul DIICOT, unde a fost audiat pentru trei ore şi le-a spus procurorilor tot ce ştie despre profesorul Lucan.

Celebrul doctor este acuzat că a delapidat fondurile Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj în favoarea unei clinicii private pe care o controla alături de fiul său.

Concret, Lucan a cheltuit peste un milion de euro din banii Institutului pentru a-şi dota corespunzător clinica privată.

Ulterior, a oferit operaţii de cinci stele clienţilor cu dare de mână care îi achitau între 3.000 şi 6.700 de euro per intervenţie.

Imediat după ce a prezentat procurorilor DIICOT toate informaţiile pe care le-a adunat în calitate de vicepreşedinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, Emanuel Ungureanu a prezentat presei detalii despre dosar.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu

Deputatul a precizat că

“…procurorilor le-am adus informaţii suplimentare, legate şi de suspiciunile de mită.

Profesorul Lucan lua mită şi din aerul din institut: de la lifturi, automatul de cafea.

Contractele de sponsorizare erau mită mascată. Şpaga intervenea când tu veneai de dimineaţa până a doua zi la 15, cu minimul de analgezic, pentru ca domnul doctor să pună prima întrebare: Unde lucrezi? De acolo începea negocierea. Apoi îţi sugera serviciul privat.

O doamnă îi spunea că n-are de niciunele şi el îi spunea Vacă ai? Da? Vinde-o!

Vorbim de un cinism fără măsură. Dacă nu aveau vacă de vândut, se duceau la altă clinică şi făceau acelaşi lucru. Se negocia ca la piaţă”.

Mai mult, Ungureanu recomandă procurorilor DIICOT şi nu numai “să deschidă ochii şi să vadă că România de astăzi este plină de Lucani. Este nevoie de o mobilizare a parchetelor din toată ţară. Eu unul am sute de exemple despre astfel de medici”.

Culmea este că Emanuel Ungureanu îi acuză pe Emil Boc, primarul municipiului Cluj, Gheorghe Funar şi Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, că au pus serios umărul la imperiul dezvoltat de medicul Lucan.

“Este evident că Lucan a fost ajutat de Emil Boc. Nu făcea Lukmed fără ajutorul lui Boc, care a fost operat şi la stat şi la privat. Credeţi că există vreo chitanţă în acest sens?

Boc l-a numit consilier personal pe doctorul Lucan. Văzând ce personaj malefic este Lucan, mă întreb ce l-a învăţat pe domnul Boc. Am făcut o sesizare să fie anchetat domnul Boc, domnul Funar.

Să nu-l uităm pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care l-a ajutat pe medicul urolog în timpul unui control, care a fost foarte moale. De altfel există dovezi care arată că familiile Lucan şi Bodog au legături vechi, printr-o relaţie de naş care datează din 2007.

Bodog a desemnat ca la un control funcţionarii de la Casa de Asigurări să fie cazaţi la un hotel de 5 stele din Cluj. Controlul a devenit foarte moale. Domnul Bodog a intervenit ca aceia să stea la hotelul de 5 stele. Florian Bodog are relaţii vechi cu medicul Lucan“, a fost mesajul transmis de deputatul USR.

Informat de acuzaţiile care i se aduc, Bodog a precizat că “nu sunt un mare fan al domnului Ungureanu. Dânsul bate câmpii şi face afirmaţii absolut nereale. Toate controalele au fost efectuate în colaborare cu DIICOT. În rest, nu are decât să bată câmpii cât doreşte”.
author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version