Procurorii DIICOT au efectuat, joi, trei percheziții domiciliare în județul Argeș.

La finalul acțiunii a fost ridicat Cătălin Ionuț Bălan, un bărbat de 39 de ani acuzat de terorism. Bălan a fost dus la sediul din București al DIICOT și băgat la audieri.

Bărbatul a atras atenția după ce a promovat imaginea DAESH pe mai multe site-uri de socializare. Iar cum audierile au avansat, au ieșit la iveală mai multe detalii spectaculoase ale teroristului din Argeș.

Acesta a fost racolat în urmă cu circa trei ani prin intermediul unui celebru site de socializare de o grupare din Franța care s-ar fi ocupat inclusiv de teribilul atac de la Bataclan.

Cătălin Ionuț Bălan, cunoscut drept Ibrahim, a promovat pe mai multe site-uri imaginea DAESH și chiar a căutat la rândul său să racoleze români care să se deplaseze în Siria pentru a lupta pentru Stat Islamic.

În plus, Bălan a fost “agățat” pentru a interveni la un obiectiv militar deosebit de important. Conform ziarulargesul.ro, bărbatul a avut misiunea de a spiona Baza Militară Mihail Kogălniceanu, din Constanța, obiectiv de rang înalt utilizat deopotrivă de armatele române și trupele americane staționate în zonă.

Procurorii DIICOT susțin că Bălan s-a deplasat în mai multe rânduri la locația respectivă și a urmărit cu atenție căile și punctele de acces, modul în care este îngrădită baza, etc.

Bălan și islamiștii care l-au reperat gândeau o modalitate prin care să reușească aruncarea în aer a bazei respective în așa fel încât să se producă un număr cât mai mare de victime, în special din rândul militarilor prezenți la fața locului.

Există informații conform cărora Bălan a intrat în legătură cu teroriști ISIS într-o perioadă în care s-a aflat în Franța, încarcerat pentru comiterea mai multor furturi. Atunci, românul de 39 de ani a fost ademenit să preia acest stil de a lupta.

Urmează ca teroristul domiciliat în Lunca Corbului, dar care locuiește efectiv în comuna Mușătești, să fie reținut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version