Răsturnare de situație în dosarul “șantajării” Gabrielei Firea: Parchetul General nu îl va trimite în judecată pe fostul președinte Traian Băsescu, așa cum fusese stabilit inițial, în 21 iulie – și cum apăruse la un post de televiziune.

Traian Basescu F

În urma controlului ierarhic de legalitate, s-a constatat “lipsa unei anchete efective”, astfel că aceasta va fi reluată.

 

“Prin ordonanţa procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, din 27 iulie 2016, examinându-se din oficiu, conform dispozițiilor art. 64 alin. 3 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară (republicată), legalitatea rechizitoriului, s-a dispus infirmarea soluţiei dată în dosarul menţionat anterior”, precizează Parchetul General.

În urmă cu numai o săptămână, soluția era alta: “Prin rechizitoriul emis de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică, verificat sub aspectul legalității și temeiniciei de către procurorul –  șef de secție, la 21.07.2016, s-a dispus trimiterea în judecată a fostului președinte sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, în formă continuată (2 acte materiale)“.

Iată ordonanța de infirmare emisă de procurorul general Augustin Lazăr:

Download (PDF, Unknown)

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version