Liderul PSD Liviu Dragnea i-a spus încă de luni seară președintelui Klaus Iohannis cine vor fi noii miniștri ai Apărării și Economiei, care au fost votați “în unanimitate” marți la prânz de BPN al PSD.

Dragnea s-a dat de gol în declarația făcută presei: “L-am sunat aseară pe președintele Iohannis, pentru că discutăm despre doi membri ai CSAT. A fost și premierul Mihai Tudose când l-am sunat iar președintele a fost de acord”.

Nimeni din Biroul Permanent Național (BPN) al PSD nu știa la începerea ședinței că Mihai Fifor este propunerea pentru Ministerul Apărării iar Gheorghe Șimon, pentru Ministerul Economiei.

Întrebat, totuși, dacă șeful statului i-a spus clar că este de acord cu propunerile, Dragnea a sucit-o: “Președintele nu a avut o reacție de respingere. Am făcut gestul pentru că este unul de normalitate, ca președintele să nu afle din presă”.

Despre Fifor, care a fost respins în trecut pentru funcția de ministru al Transporturilor, Dragnea a spus că “este deja un membru al Guvernului și a arătat că este un ministru bun și responsabil”.

“Ar trebui ca, în viitoarul apropiat, să avem o întâlnire președintele Senatului, al Cameriei Deputaților, premierul, ministrul Apărării, președintele Iohannis, nu numai despre cei 2% pentru apărare, ci și despre strategia de apărare pt următorii 8 – 10 ani”, a mai spus Dragnea.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version