Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul prelungește cu încă 30 de zile starea de alertă / Premierul Cîțu le dă liber românilor până la 5 dimineața de Paști / SĂNĂTATE: Familiile celor decedați de COVID-19 vor putea să-și ia rămas bun de la ei în spital / Vlad Voiculescu: Nu scrie în niciun regulament că oamenii nu trebuie îmbrăcați înainte de înmormântare /

Breaking News:
COVID-19: de doze de vaccin Pfizer sunt disponibile începând de luni, 1 martie, pentru cine are noroc să se programeze pe platforma informatică...

După o lună de blocaj, se reiau programările la vaccinare pentru bolnavii cronici și pensionari

Bolnavii cronici – indiferent de vârstă – și persoanele de peste 65 de ani vor putea să se programeze pe platforma informatică de vaccinare anti-COVID-19, începând de sâmbătă, pentru cele 156.000 de doze Pfizer BioNTech, a anunțat, vineri, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea va începe luni, 1 martie, după mai bine de o lună de blocaj la programare, deoarece nu au mai fost locuri libere.

Va beneficia însă de vaccin, dintre persoanele cuprinse în Etapa a II-a, numai cine are noroc să se însrie pe platformă, întrucât cele 156.000 de doze sunt împărțite pentru toată țara.

„Este o veste bună. De luni, de 1 martie se deschid (…) noi locuri de programare pentru vaccinul produs de Pfizer/BioNTech. Toată lumea aşteaptă, este un vaccin foarte căutat. (…) Începând cu 1 martie sunt alocate, pentru o perioadă de 20 de zile, 156.000 de locuri noi de vaccinare cu vaccin produs de către Pfizer/BioNTech. Programările se pot face începând de mâine, 27 februarie, prin metodele clasice de programare. Toate aceste locuri vor fi deschise pentru persoanele care se încadrează în etapa a II-a: persoanele cu boli cronice, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele cu vârstă peste 65 de ani”, a afirmat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

El a precizat, potrivit Agerpres, că de luni vor deveni operaţionale alte 130 de cabinete pentru imunizarea anti COVID cu vaccinul Pfizer/BioNTech: „Sunt 130 de cabinete la nivel naţional. Sunt suplimentare faţă de cabinetele deja existente, care oricum funcţionează cu toate programările deja în curs. Aceste centre îndeplinesc absolut toate condiţiile, la fel ca şi celelalte, atât cu personal, cât şi cu echipamente”. 

10 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv