Conducerea CNAIR a dispus un supracontrol la Agențiile de Încasare din toate punctele de frontieră, după declanșarea urmăririi penale asupra șefului Direcției Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara, Cristian Ispravnic, și a 14 complici, în dosarul șpăgilor de la PTF Nădlac II pentru PSD.

Iată precizările CNAIR, în comunicatul transmis redacției:

„Vineri, 13 decembrie, prin decizia directorului general al CNAIR, s-a dispus constituirea unei comisii de supracontrol care își va desfășura activitatea la Agențiile de Control și Încasare din toate punctele de frontieră. Comisia va avea în vedere verificarea modului în care se respectă procedurile de lucru la Agențiile de Control”.

“Ne dorim eficientizarea activității în agențiile de control. Un factor important în acest sens îl constituie eliminarea definitivă a factorului uman implicat în procesul de cântărire. Am facut un pas decisiv în această direcție prin semnarea unui contract pentru achiziționarea a 18 instalații de cântărire performante. Săptămâna trecută am emis ordinul de începere a procedurii de instalare. Avem un termen de implementare de 2 ani, însă rezultatul va fi o respectare riguroasă a procedurilor și, implicit, îmbunătățirea întregului proces”, a declarat Sorin Scarlat, directorul general al CNAIR.

Vineri dimineață, au fost citați și s-au prezentat la audiere la DNA Timișoara fostul secretar general al PSD, Mihai Fifor, fostul ministru PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc, și Luminița Jivan, lider al filialei Caraș-Severin.

”Am venit în calitate de martor. Nu am nici o legătură cu faptele din acest dosar. Dezavuez ferm faptele din dosar. Era firesc să vin la DNA, sprijin ferm activitatea instituțiilor”, a declarat Fofor, la ieșirea din sediul DNA Timișoara.

VIDEO. Dosarul șpăgilor pentru PSD. Fifor, la DNA Timișoara: Nu am nici o legătură cu faptele din dosar, le dezavuez ferm

La rândul său, Răzvan Cuc, a declarat: „Nu am nicio treabă cu acest dosar, niște oameni s-au lăudat că mă cunosc”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version