Gabriela Firea a pierdut procesul pe care i l-a intentat Adrian Bold după ce a fost demis din funcția de arhitect-șef al Capitalei, astfel că aceasta l-a reîncadrat pe 28 octombrie, în ultima ei zi de primar general, deși sentința definitivă a fost pronunțată de instanță încă din iunie 2018.

Acum, Primăria Capitalei trebuie să-i plătească salariul pe 3 ani – adică toți bucureștenii.

sursă foto Gândul

Anunțul a fost făcut miercuri seară, pe Facebook, de actualul primar, Nicușor Dan:

„Aveţi, mai jos, cine a semnat pentru reintegrarea lui Adrian Bold în funcţia de arhitect-şef, pe 28.10.2020, deci cu o zi înainte de a prelua eu mandatul – chiar doamna ex-primar. Problema serioasă este câte acte de acest fel a mai semnat Gabriela Firea şi nu-şi mai aminteşte de ele. O şi mai mare problemă este că Firea nu a întocmit corect actele de demitere, iar instanţa a anulat decizia primarului. Din acest motiv, Primăria este azi obligată la plata unei sume consistente”.

Nicușor Dan a ataşat şi dispoziţia din data de 28 octombrie, semnată de Gabriela Firea, conform căreia se ia act de anularea dispoziţiei primarului general nr. 1473/2017, privind încetarea raportului de serviciu în cazul lui Adrian Bold, în aplicarea prevederilor Sentinţei Civile a Tribunalului Bucureşti.

„Începând cu data de 11.11.2019, domnul Bold Adrian se reintegrează în funcţia de arhitect şef (director general), grad II, clasa 81 salarizare, gradaţia 5 în cadrul Direcţiei Generale Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, cu următoarele drepturi salariale: salariul de bază de 16.927 lei, un spor pentru condiţii vătămătoare în cuantum de 2.319 lei şi indemnizaţie de hrană în cuantum de 347″, prevede documentul.

Demis de doi primari, a câștigat de fiecare dată în instanță

Adrian Bold a fost arhitect şef al Capitalei începând din anul 1997. A fost demis de două ori: atât de fostul primar Sorin Oprescu, în vara lui 2008, pe baza unui raport al Comisiei de disciplină a municipalităţii, cât și de Gabriela Firea, în urmă cu 3 ani.

Însă Bold a câștigat în instanță în ambele cazuri.

Iată minuta ultimei sentințe:

„Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată. Anulează Dispoziţia nr. 1473/13.10.2017, emisă de Primarul General al Municipiului Bucureşti. Obligă pârâţii la reintegrarea reclamantului în funcţia de arhitect-şef al Municipiului Bucureşti. Obligă pârâţii la plata către reclamant a salariului indexat, majorat şi recalculat, precum ?i a celorlalte drepturi salariale de care ar fi beneficiat reclamantul dacă ar fi ocupat funcţia de arhitect-?ef al municipiului Bucure?ti pentru perioada cuprinsă între data destituirii şi data reintegrării efective a reclamantului, precum şi la plata dobânzii legale aferente calculate de la data scadenţei fiecărei obligaţii. Obligă pârâţii să plătească reclamantului, în solidar, suma de 9214,48 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, constând în onorariu avocat. Pronunţată, azi, 06.06.2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 396 alin. 2 C.p.c.
Document: Hotarâre  3804/2018  06.06.2018”, se arată în minuta sentinței.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version