Gabriela Firea, primar general și preşedinte al PSD Bucureşti, s-a lansat din nou într-un atac furibund la adresa premierului Mihai Tudose, pe care nu contenește să-l acuze că a jugnit-o public pentru târgul de Crăciun pe care ea avrut să-l amenajeze în Piața Victoriei – ca să blocheze protestele #Rezist.

Pe de altă parte, ea s-a disulpat luni seară, la Antena 3, că nu a spus că Mihai Tudose ar intenţiona să preia conducerea partidului, ci doar că se comportă ca şi cum ar vrea să o facă.

”Eu am afirmat că domnul prim-ministru se comportă ca şi cum ar dori (să preia conducerea PSD), pentru că doar domnia sa ştie ce-i în sufletul şi în mintea domniei sale. Nu putem face afirmaţii extrem de exacte cu privire la o persoană sau alta. Eu am spus că pare pentru că, pe de o parte, îi jigneşte pe colegii de partid printre care mă număr şi eu, iar cu un grup minoritar se poartă foarte frumos, aş zice eu discriminator, în încercarea consolidării unei poziţii. Mai departe Dumnezeu ştie şi viaţa politică ne va demonstra care este adevărul”, a declarat Gabriela Firea.

Firea vrea ședință la vârful PSD pentru tranșarea disputelor

Ea a mai spus că este posibilă convocarea unei şedinţe a conducerii PSD în care disputele din partid să fie tranşate:

”Poate că în zilele următoare va fi o şedinţă, Comitet Executiv sau Birou Permanent, în care vom spune cu toţii, cu sinceritate, tot ce avem de comunicat, iar într-o democraţie majoritatea îşi impune punctul de vedere, dar după ascultarea tuturor opiniilor”.
Firea neagă că ar vrea să devină ea liderul PSD

Firea a dezminţit afirmaţia făcută la acelaşi post tv de către europarlamentarul Cătălin Ivan, potrivită căruia Firea ar dori să devină preşedintele PSD: 

”Vă spun că singura sursă credibilă sunt doar eu. Eu ştiu dacă aceste lucruri sunt adevărate sau nu şi vă spun pe cuvânt de onoare că sunt neadevărate şi ceea ce a afirmat domnul Ivan şi toate speculaţiile pe surse din aceste zile. Sunt parte a unei campanii menite să mă defăimeze, a înfăţişa publicului o altă percepţie că, în loc să mă ocup de problemele Capitalei, sunt într-o campanie pentru preluarea PSD. Este fals”.

Conflictul dintre Tudose și Firea a izbucnit joia trecută, când premierul a declarat, ironic, că amplasarea unui Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei nu este „cea mai inspirată decizie”, pentru că oamenii nu au treceri de pietoni să ajungă în mijlocul pieței.

Inițial, Firea nu a vrut să răspundă, dar sâmbătă a ieșit la atac – tot la Antena 3, unde a fost jurnalist timp de mai mulți ani:

„Domnul prim-ministru a găsit o manieră incorectă, consider eu, şi necolegială, de a mă admonesta public pentru o decizie care a fost luată de instituţiile din subordinea Primăriei. Mă aşteptam, dacă avea ceva de comunicat şi o opinie, colegial, să-mi dea un telefon sau să solicite o întâlnire. Sper ca din acest moment domnul prim-ministru să înţeleagă faptul că o manieră colegială şi corectă de comunicare cu noi, colegii săi – încă colegii săi – trebuie să fie una directă, nu cu apropouri, insinuări prin presă”.
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version