Primarul Capitalei, Gabriela Firea, va fi audiată marți la Parchetul General de procurorii militari în dosarul violențelor de la protestele din 10 august.  

Gabriela Firea o apără de ceva vreme pe Speranța Cliseru, prefectul interimar al Capitalei, care îi este apropiată, fiind an trecut consiliera sa.

Sâmbătă, la ședința CExN desfășurată de PSD la Neptun, Firea i-a cerut condamnatului penal Liviu Dragnea să o demită pe Carmen Dan, ministrul de Interne, pe care o acuză că a pasat către prefect întreaga responsabilitate a intervenției brutale a jandarmilor.

Ulterior, duminică seara, Firea a avut o intervenție telefonică la România TV, unde a spus că ordinul de evacuare al pieței în 10 august nu conținea detalii cu privire la modalitatea de intervenție.

De altfel, Cliseru a spus că a semnat ordinul după 12 noaptea, în timp ce Carmen Dan și maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul echipelor de intervenție care au bătut și gazat oameni pașnici la Mitingul Diasporei, susțin că documentul a fost semnat la ora 20.00.

Mai mult, Gabriela Firea o acuză pe Carmen Dan că o spionează pe WhatsApp.

“Doamna ministru a scos dintr-un dosar, deși nu cred că avea de unde să știe ce voi spune eu, decât dacă îmi urmărește corespondența, probabil, a scos niște foi că sunt xeroxuri convorbiri private dintre doamna prefect și un secretar de stat. Am întrebat <<Doamna ministru, ne spionați? Ne urmăriți? Ne controlați mesajele, WhatsApp-urile?>> A întors atunci discuția și a spus că domnul secretar de stat i-a pus la dispoziție. I-am spus că <<dumneavostră mi-ați spus acum un an să am grijă ce transmit pe WhatsApp pentru că dumneavoastră aveți whatsapp-urile unui senator din București și să fiu precaută și atentă>>. dacă la acest nivel am ajuns. Noi ne luptăm cu statul paralel, dar parte din statul paralel e pe lângă noi, cu o doamnă ministru de Interne care vine la Comitetul Executiv pregătită în apărarea sa cu niște mesaje private”, a declarat Gabriela Firea, la România TV.

Primărița Gabriela Firea s-a pâns că “atunci când am vrut să facem târgul de Crăciun în Piața Victoriei, am fost lăsată singură, protestatarii de profesie au demontat scena; a fost un strigăt de alarmă, dar probabil că unii colegi au crezut că ei nu vor fi vizați”.

“S-a întâmplat pe 10 august. I-am reproșat doamnei ministru că prin strategia de comunicare a vrut să transfere răspunderea pentru tot ce urma să se întâmple pe umerii prefectului. Deodată, prefectul, care doar contrasemnează un ordin întocmit de militari, apare ca personaj principal un prefect. În noaptea aceea s-a menționat în presă numele prefectului, a doua zi, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a spus că prefectul a dat ordinul de intervenție, urmărind probabil reacțiile și presa internațională și văzând că intervenția e considerată mai agresivă. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a arătat către prefect, presa spunând că a lucrat cu primarul general. Așa am ajuns vinovat de serviciu că eu am pus la cale intervenția, pentru că omul care a dat ordinul e prefectul Capitalei, cel care a lucrat cu mine”, a adăugat Firea.

În acest context, vă invităm să citiți și:

Maiorul Cazan își acoperă executanții violenți: Indicativul de pe casca jandarmilor nu mai corespundea
Carmen Dan l-a promovat șef la Jandarmeria București pe maiorul Cazan, cel care spunea că indicativele de pe căștile jandarmilor bătăuși au fost acoperite pentru că nu mai corespundeau
VIDEO! Ziua a 11-a. Audieri la secret în Comisia de Apărare: Carmen Dan, Arafat și Cazan continuă să ia apărarea jandarmilor și să arunce vina în spatele protestatarilor
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version