Sebastian Vlădescu, fostul ministru al Finanţelor, a fost chemat luni la sediul din Bucureşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

1 sebastian vladescu

Din primele informaţii se pare că Vlădescu a fost chemat pentru a fi audiat ca martor în dosarul ANRP în care este implicat deputatul PNL Ioan Oltean.

Oltean este acuzat de trafic de influenţă şi de complicitate la abuz în serviciu, respectiv că ar fi intervenit pe lângă şefii Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor pentru că aceştia să aprobe plata unor despăgubiri uriaşe pentru afaceristul Mihai Rotaru, patronul echipei de fotbal Universitatea Craiova.

Şefii ANRP, în frunte cu Crinuţa Dumitrean, fost preşedinte al ANRP şi personaj despre care se spune chiar că ar fi avut o relaţie mult prea apropiată cu Oltean, au aprobat plata unor despăgubiri de aproape 109 milioane de lei către Rotaru, pentru un teren din Piteşti supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

Conform procurorilor DNA, Oltean ar fi primit 600.000 de euro într-o biserică din Chitila pentru intervenţia sa pe lângă şefii ANRP.

În acelaşi dosar este implicat şi deputatul Cătălin Teodorescu, abuz în serviciu, acesta fiind membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor la momentul respectiv.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version