Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare / Fără mască pe stradă / O oră în plus la restaurante și magazine / Pot circula noaptea și cei nevaccinați / Restaurante deschise în noaptea de Crăciun și Revelion / Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022 / 

Breaking News:

Fratele lui Orban nu mai este consilierul lui Iohannis, după plecarea lui „Ludovic întâiul” din Grupul PNL

Leonard Orban, fratele lui Ludovic Orban, nu mai este consilierul președintelui Klaus Iohannis, informează, marți, Administrația prezidențială.
 
Anunțul vine exact în ziua plecării lui „Ludovic întâiul” din grupul parlamentarilor PNL.
 
„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 26 octombrie 2021, decretul privind eliberarea la cerere din funcția de consilier prezidențial a domnului Leonard Orban, la data de 1 noiembrie 2021, în vederea pensionării. De asemenea, în semn de înaltă apreciere pentru excepționala carieră profesională, pentru contribuţia avută la susținerea proiectului european al României şi pentru implicarea în modernizarea şi eficientizarea Administrației Prezidențiale, Președintele României a decis conferirea Ordinului Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Leonard Orban”, se arată în comunicatul Administrației prezidențiale.
 
Leonard Orban era consilier prezidențial pe afaceri europene de la începutul primului mandat al lui Klaus Iohannis la Cotroceni, respectiv din 14 ianuarie 2015.
 
Leonard Orban este absolvent al Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii din Braşov şi al Facultăţii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. În prezent, este profesor asociat în cadrul Universităţii Româno-Americane din Bucureşti.

Între mai 2001 şi aprilie 2005, Leonard Orban a fost negociator adjunct şi, ulterior, negociator şef cu Uniunea Europeană. Este semnatar al Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană (25 aprilie 2005, Luxemburg). A fost secretar de stat în cadrul Ministerului Integrării Europene, în perioada decembrie 2004 – decembrie 2006.

În ianuarie 2007, Leonard Orban a devenit primul comisar român. Între ianuarie 2007 şi februarie 2010, a îndeplinit funcţia de membru al Comisiei Europene, responsabil pentru domeniul multilingvismului. În perioada 2010 – septembrie 2011, Leonard Orban a fost Consilier prezidenţial pentru Afaceri europene în cadrul Administraţiei Prezidenţiale conduse de Traian Băsescu.

Între septembrie 2011 şi decembrie 2012, a fost ministrul Afacerilor Europene, responsabil cu domeniul afacerilor europene şi al fondurilor europene. Este autor a numeroase articole şi studii publicate atât în presa românească, cât şi în cea internaţională, privind afacerile europene şi domeniul multilingvismului. În 2002 a fost decorat cu Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru contribuţia adusă la aderarea României la NATO.

10 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv