Comisia Juridică a Senatului a avut marţi, pe rol, două dosare extrem de importante, cel al lui Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu în povestea foştilor şefi ai DIPI, şi cel al Doinei Tudor, acuzată de complicitate la luare de mită în dosarul fostului ei soţ, Daniel Tudor, fost preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

oprea, alianta 1

Primul intrat la ghilotină a fost Gabriel Oprea. Acuzat că a aprobat o cerere a celor de la DIPI de achiziţionare, din banii instituţiei, a unei maşini de lux, maşină pe care chiar Oprea a avut-o, ulterior, la discreţie, fostul ministru al Internelor a ţinut să precizeze că este nevinovat.

“În timpul mandatului meu nu s-a cumpărat o maşină, ci 5.000 de maşini, toate achiziţionate legal prin direcţiile de specialitate. M-am bătut pentru drepturile şi dotările Ministerului de Interne, pentru drepturile jandarmilor, poliţiştilor, pompierilor şi aşa mai departe. Ca ministru aveam protecţie de la SPP şi o maşină luată în comodat de la o altă instituţie care se mai şi strica din când în când. S-a reînfiinţat în cadrul Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă o subunitate, care se numeşte Acvila. în acest context, s-a achiziţionat în mod legal de către DIPI un autovehicul. Aceasta este toată speţa”, a fost mesajul transmis de Gabriel Oprea.

Fostul ministru nu a reuşit să-şi impresioneze colegii din Comisia Juridică. Aceştia au dat aviz pozitiv pentru ridicarea imunităţii şi începerea urmăririi penale pe numele lui Gabriel Oprea.

Totul se va decide, însă, în plenul Senatului, miercuri, când se va da votul decizional.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version