Premierul Viorica Dăncilă, expertă în gafe, a comis-o din nou, dar de data aceasta în mod nepermis: a întârziat la aeroport unde trebuia să-l întâmpine pe președindetele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care îi stabilise o întrevedere bilaterală de 15 minute.

Citește și… Băsescu explică cel mai bine cum de a ajuns Dăncilă să-i tragă țeapă lui Junker la aeroport

Cum a fost posibil așa ceva? Simplu: Dăncilă a renunțat, sfătuită de Dragnea, la protecția SPP – serviciu care se ocupă în exclusivitate de paza și protecția oficialilor străini -, iar din acest motiv nu a putut exista comunicare între cei doi demnitari.

Contează mai puțin că Viorica Dăncilă a întârziat sau că aeronava a sosit mai devreme; cert este că președintele Comisiei europene a așteptat preț de câteva minute bune, apoi s-a urmat în mașina care îl aștepta cu escorta SPP și a plecat la hotel.

Guvernul susține, într-un comunicat, că Junker a fost preluat de SPP direct de la scara avionului și dus la hotel. Ce nu spun însă reprezentanții Executivului este că premierul ar fi trebuit să se afle la scara avionului, să-l întâmpine pe președintele Comisiei Europene. 

Iată comunicatul Guvernului:

”Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanţa Delegaţiei Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informaţii confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa.

La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunţat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România preşedintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunţată iniţial.

La ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa. Însă, SPP a preluat în coloană oficială delegaţia preşedintelui Comisiei Europene de la scara avionului şi a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată”.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, participă marţi, la Bucureşti, la Summit-ul Iniţativei celor Trei Mări, găzduit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version