“Nu am să-mi reproşez nimic şi îmi pare rău că domnul Coldea, care a contribuit enorm de mult la reformarea SRI, s-a decis să se retragă”!

Fostul șef al serviciului Român de Informații (SRI), George Maior, în prezent ambasadorul României la Washington, a declarat, într-un interviu acordat Digi 24 (în principal pe tema relației României cu Administrația Trump), că îl regretă pe Florian Coldea, prim-adjunctul său la șefia SRI.

coldea, maior, basescu-Liviu untari Mediafax

Amintim că Liviu Maior a fost implicat în dosarele Fregatelor, Microsoft și EADS, iar de curând, fostul deputat Sebastian Ghiță, dat în urmărire internațională, pe numele său fiind  emis mandat de arestare în lipsă, a declarat într-o înregistrare video că și-a petrecut vacanțele cu Coldea și Maior.

Maior, Ghiță, Coldea și Dâncu – împreună în Toscana

Adrian Țuțuianu, șeful comisiei parlamentare de control SRI –  care derulează o anchetă în urma declarațiilor lui Ghiță – a declarat în 24 ianuarie că George Maior și-a petrecut vacanța la Toscana împreună că Ghiță, Coldea și fostul premier Vasile Dîncu – la vremea respectivă membru în staff-ul PSD.

„Domnul George Maior a dat comisiei de control intern anumite explicaţii. Nu au fost împreună, de exemplu, în Insulele Seychelles. Nu există această informaţie. În Toscana, da”, a declarat Țuțuianu, întrebat dacă şi familia Maior a fost împreună cu Sebastian Ghiţă în vacanţe din străinătate.

Șeful comisiei de control SRI a adăugat că “Și domnul George Maior a dat Comisiei de control niște explicații. Domnul Dîncu nu a fost audiat, din ce cunoașteți din spațiul public a fost prezent în excursia din Toscana”.

Întrebat despre “audierea” lui Maior, Țuțuianu a spus: “Există mijloace de comunicare, i-am trimis un set de întrebări și dânsul ne-a răspuns de acolo de unde este”.

coldea-ghita-maior

Maior suspină după Coldea

Iată întrebarea din interviul de la Digi 24 (adresată la final, pentru a bifa și acest scandal): “Numele dumneavoastră a fost implicat într-un scandal recent, în care este implicat fostul dvs. adjunct din momentul în care conduceaţi serviciile secrete şi Sebastian Ghiţă. Ce puteţi să ne răspundeţi?”

George Maior: “Ce să vă răspund? În primul rând eu am cooperat foarte bine la acea anchetă care s-a desfăşurat în cadrul serviciului, deci eu am fost cel voluntar care am adăugat explicaţii suplimentare dacă a fost nevoie. Lucrurile au fost clare din punct de vedere al acelei cercetări.

În 10 ani de zile SRI a devenit unul dintre cele mai puternice din lume, respectate, credibile şi văd acest lucru şi aici, văd peste tot acest fapt.

Eu nu cred că putem revizui ceva ce pur şi simplu a contribuit fundamental la racordarea României în circuitul euro-atlantic şi de informaţii şi de cunoaştere.

Deci nu am să-mi reproşez nimic şi îmi pare rău că dl Coldea, care a contribuit enorm de mult la reformarea acestui serviciu, s-a decis să se retragă. Este tot ce pot să spun”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version