Gigi Becali, patronul clubului de fotbal Steaua Bucureşti, a ajuns miercuri la sediul din Bucureşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

gigi_becali_79891900

Becali este audiat ca martor în dosarul cărţilor scrise de deţinuţi, dosar în care mai multe cadre didactice sunt bănuite că au comis infracţiunea de favorizare a făptuitorului.

Concret, oamenii legii susţin că, prin ajutorul deţinuţilor de a elabora cărţile respective, cadrele didactice “au acţionat concertat în scopul de a crea aparenţa că sunt îndeplinite condiţiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie liberate condiţionat. Dintr-o notă întocmită de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, precum şi din datele existente în spaţiul public rezultă indicii că, în realitate, aceste condiţii nu erau îndeplinite în realitate, iar prin faptele săvârşite s-a urmărit exclusiv favorizarea persoanelor condamnate”.

După ce a fost eliberat condiţionat, Gigi Becali a recunoscut că “aceşti oameni şi eu ne-am făcut un mic avantaj şi am speculat legea. Dacă eşti ajutat şi dacă legea îţi permite să fii ajutat de un îndrumător, de ce să nu fii ajutat ca să scapi mai repede de pedeapsă?”.

Ulterior, patronul Stelei a dat-o în lamentări de genul “dacă am făcut eu puşcărie cu cinci luni mai puţin, cui i-am făcut eu rău? A făcut Borcea trei cărţi, care e problema? De ce atâta răutate şi duşmănie. Dacă făceam eu încă cinci luni de puşcărie, cu ce îi încălzea pe procurori? Pe CSM?”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version