Greva declanșată vineri la Complexului Energetic (CE) Oltenia continuă și luni, iar protestatarii cer să vină la negocieri ministrul Energiei, Anton anton (ALDE).

Protestul a izbucnit vineri seară, când câteva sute de mineri au refuzat să intre în schimbul trei. De aici, greva s-a extins în jumătate din carierele care aparțin Complexului Energetic Oltenia – Jilț Sud, Jilț Nord, Roșiuța, Tismana 1 și Tismana 2. Au intrat în grevă și angajații de la Căile Ferate Uzinale Motru, de unde cărbunele pleacă spre termocentralele din Dolj.
 
Ministerul Energiei, care este și acționar al companiei, nu a reacționat față de protest, dar ministrul așteaptă la el, luni dimineață, o delegație a greviștilor.
 
Complexul Energetic Oltenia are peste 13.000 de salariați și se află într-o situație extrem de dificilă, fiind estimată pentru 2018 o pierdere de circa 1 miliard de lei și va avea mai mult de suferit după ce Guvernul Dăncilă a decis, prin celebra OUG 114/2018, taxarea cu 2% afacerilor societăților din sectorul energetic.
author avatar
Focus Economic
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version