Grevă generală în Educație a intrat în a 2-a zi iar premierul Nicolae Ciucă nu a mai chemat la discuții reprezentanții sindicatelor, dar a anunțat că se consultă cu asociaţiile de părinţi şi de elevi.

„Este foarte clar pentru noi toţi că nu putem să vedem profesorii noştri în altă parte decât la catedră, iar pe copiii noştri, elevi sau studenţi, în bănci sau în amfiteatre. Nu cred că în momentul de faţă este momentul prin care să putem să rezolvăm problemele blocând anul şcolar. De aceea, mă angajez personal, am discutat şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Marcel Ciolacu, astăzi vom continua dialogul, vom avea întâlniri cu asociaţia părinţilor, cu asociaţia elevilor şi vom face în aşa fel încât, pe bază de dialog, să rezolvăm problema, făcând încă o dată apel şi la liderii de sindicat şi la cadrele didactice să înţeleagă măsurile pe care noi le-am luat”, a declarat premierul.

În ceea ce privește creșterile salariale solicitate de sindicatele din Educație, Ciucă le respinge ferm,invocând ținta de deficit asumată:

„Trebuie să înţelegem că România, ca să poată să beneficieze în continuare de fondurile europene (…) avem o ţintă de deficit pe care trebuie s-o îndeplinim. Nu putem să sporim în acest moment cheltuielile, pentru că absolut orice astfel de cheltuială produce efect pe deficit şi, o dată ce am pierdut controlul asupra deficitului, este clar că nu ne mai îndeplinim obiectivele şi intrăm într-o altă paradigmă, pe care nu ştiu cine o va controla”.

Negocierile au eșuat, duminică, între sindicaliști și premierul Ciucă, după ce protestatarii au respins stimulentele financiare pentru debutanţi şi cadrele didactice titulare din unităţile de învăţământ aflate în zone defavorizate.

Negocieri eșuate: Ciucă, de-a dreapta cu Ciolacu, i-a momit pe profesori cu bonusuri, dar nu i-a ieșit. Grevă generală!

Greva generală din învăţământ a fost declanşată luni, 22 mai, când peste 150.000 de cadre didactice şi circa 70.000 personal didactic auxiliar şi nedidactic au recurs la această formă de protest.

Grevă în Educație – ziua 1. Budăi a pregătit OUG cu bonusurile anunțate de Ciucă, dar profesorii le refuză: „Nu suntem asistați social!”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version