Deputatul PSD Sorin Grindeanu s-a disculpat, luni, că deplasarea pe care a efectuat-o în Statele Unite, pe vremea când era premier, „la o zi sau două după Liviu Dragnea”, a fost plătită de PSD, nu din bani publici, și a fost „semioficială”.

El s-a declarat surprins că Dragnea a fost trimis în șudecată și susține că el a fost audiat de procurori doar ca martor.

„Nu ştiu absolut nimic, n-am văzut ştirea. Dacă s-a trimis în judecată, înseamnă că au fost informaţi cei care sunt inculpaţi. (…) Nu comentez. Am fost împreună atunci în Statele Unite. Despre restul, e parte din dosar. Am fost de două ori în calitate de martor audiat în acest dosar. Eu ştiu ce s-a plătit vizavi de deplasarea mea, s-a plătit de către partid avionul şi cazarea şi tot ce aveam”, a spus Grindeanu, încolțit de jurnaliști la Parlament.

Grindeanu a adăugat că a refuzat să meargă în SUA pe banii Guvernului:

„Ceea ce pot să vă spun de plătit este că am refuzat, totuşi aveam calitatea oficială atunci de prim ministru şi toate cheltuielile de deplasare nu s-au făcut de către Guvern, s-au făcut de către PSD, al cărui membru eram. (…) Era o perioadă în care exista… subvenţia cred că era mai mare, n-aş şti să vă spun (de unde au venit banii – n.r.), că nu eram trezorier al partidului. Eu am primit invitaţia de la Liviu Dragnea, cerându-mi să merg împreună cu el în Statele Unite”.

Fostul premier a mai spus că s-a deplasat în SUA „la o zi sau chiar două zile” după Liviu Dragnea, care avusese întâlniri anterior venirii lui.

„Erau evenimentele pe care le cunoaşteţi – cele legate de depunerea jurământului. Care a fost scopul vizitei domnului Iohannis în urmă cu un an? Să-şi pună o şapcă în cap? Era o chestiune de un moment important, în care depunea jurământul noul preşedinte al Statelor Unite”, a adăugat social-democratul.

Întrebat dacă vizita în SUA a avut caracter oficial, el a spus: „Semioficială”.

Grindeanu a negat că Liviu Dragnea i-ar fi cerut să intervină pentru anumite contracte în domeniul militar: „Niciodată”. “Probabil voi fi audiat şi în instanţă”, a adăugat el.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA, luni, într-un nou dosar, pentru trafic de influenţă şi folosire a influenţei sau autorităţii în legătură cu prezenţa sa la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Donald Trump, de la începutul anului 2017.

DNA: Liviu Dragnea, trimis în judecată în dosarul vizitei în SUA
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version