Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, la începutul ședinței de guvern, că va fi adoptată hotărârea prin care circa 1.180.000 de persoane defavorizate vor primi ajutoare europene în produse alimentare de bază, românești.

„Este vorba despre programul derulat prin Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, pentru Programul Operaţional de Ajutorare a Persoanelor Dezavantajate. Practic, astăzi începe faza a cincea din şase. Este un program care a început în anul 2020 şi la fiecare şase luni persoanele dezavantajate – şi vorbim de 1 milion, aproximativ 1.180.000 de persoane care vor beneficia de aceste ajutoare – ajutoare care se derulează prin fonduri europene şi practic, în acest demers, doresc să subliniez efectele benefice pe care noi le folosim prin derularea fondurilor europene, pentru că vorbim de efecte directe, sigur, pentru persoanele la care ajung aceste ajutoare”, a declarat Ciucă.

Premierul a precizat că produsele incluse în pachetele destinate persoanelor dezavantajate sunt româneşti, „ca un efect benefic indirect al programului”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version