Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) prelungeşte programul de lucru cu publicul, în preziua şi ziua alegerilor locale (26 și 27 septembrie), pentru a veni în sprijinul cetăţenilor Uniunii Europene care doresc eliberarea certificatelor de înregistrare a rezidenţei, în vederea participării la vot.

Iată programul structurilor pentru imigrări, din întreaga ţară:

  • sâmbătă, 26 septembrie: 8.00 – 16.00
  • duminică, 27 septembrie: 7.00 şi 21.00.

„Cetăţenii Uniunii Europene care doresc eliberarea certificatelor de înregistrare a rezidenţei trebuie să prezinte o cerere scrisă, însoţită de documentele justificative în funcţie de scopul şederii pe teritoriul României. Certificatul de înregistrare se emite în aceeaşi zi şi este valabil pentru o perioadă de până la 5 ani, dar nu mai puţin de un an. De asemenea, europenii pot vota şi în baza cărţii de rezidenţă permanentă, document care atestă rezidenţa de lungă durată”, se arată într-un comunicat al IGI, transmis miercuri.

Documentele emise de IGI dar care au expirat în acest context epidemiologic, îşi menţin valabilitatea pe toată perioada stării de alertă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări, conform prevederilor legale.

Programul de lucru cu publicul al fiecărei formaţiuni poate fi accesat de solicitanţi la adresa www.igi.mai.gov.ro – secţiunea contact. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version