Înainte demisiona din funcția de şef al Poliţiei Române, Liviu Vasilescu l-a detaşat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita pe comisarul Radu Gavriş, adjunctul şefului Poliţiei Capitalei.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Bogdan Despescu, a fost întrebat, miercuri, dacă prin această mutare Gavriş a fost pedepsit pentru că ar fi dat informaţii în legătură cu întâlnirea lui Vasilescu, noaptea, cu interlopii clanului Duduianu.

„Este o întrebare la care trebuie să răspundă IGPR”, s-a eschivat Despescu.

Întrebat dacă i-a cerut sau recomandat lui Liviu Vasilescu să demisioneze din funcţia de şef al Poliţiei Române, că acesta şi-a asumat decizia, în baza unei analize pe care acesta şi-a făcut-o.

„Am avut mai multe discuţii cu domnul Vasilescu. (…) Decizia a luat-o dumnealui”, a afirmat Despescu, la Parlament.

Întrebat dacă şeful Poliţiei s-a întâlnit noaptea cu interlopii, Despescu a precizat: „Fiecare activitate se analizează în funcţie de momentul respectiv şi a ţinut de operaţiunea care a fost în desfăşurare în acel moment”.â

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a demisionat, marți seară, după imaginile scandaloase cu el la întâlnirea, noaptea, cu membri ai clanului Duduienilor și cu paza Poliției la priveghiul interlopului Emi Pian, ucis la o partidă de barbut.

Demisia survine la câteva zile după ce a refuzat să facă acest gest și s-a disculpat în mod public, sprijinit în acest demers de secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu.

VIDEO. Scandalul pactului cu Duduienii: Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, demisionează. Vela și Despescu rămân

În schimb, secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, cel care l-a susținut public pe Vasilescu pentru întâlnirea și pactul cu interlopii, rămâne în funcție. 

De asemenea, ministrul de Interne, Marcel Vela, nu are de gând să demisioneze.

La conducerea Poliției Române a fost numit interimar chestorul Eduard Mirițescu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version