După ce luni a semnat decretele de eliberare din funcție pentru 10 judecători, marți, președintele Klaus Iohannis a mai eliberat din funcție nouă judecători și procurori.

Au fost eliberați din funcție, printre alții, Maria Oprea, judecător la Tribunalul Buzău, Liviu Dumitru Marinescu, judecător la Judecătoria Brașov, Luminița Verginia Mioara Drăghici, președintele Secției penale a Tribunalului Teleorman, Manuela Carmen Mladin Golea, judecător la Tribunalul București, Cristiana Mihaela Crăciunescu, judecător la Judecătoria Sectorului 3 București, și Adrian Cojocaru, judecător la Judecătoria Buftea.

Eliberarea s-a făcut pe motiv de pensionare, chiar dacă Cristiana Mihaela Crăciunescu a fost detașată la Institutul Național al Magistraturii. Evident, eliberarea judecătorilor din funcții înseamnă alte procese care ar urma să fie rejudecate de la zero.

Tot pentru pensionare au fost eliberați din funcții și trei procurori. Este vorba despre Nicolae Petroșel, procuror şef al Biroului teritorial Buzău din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Viorica Costea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, și Gheorghe Constantinescu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, delegat în funcţia de procuror şef Secţie judiciară la această unitate de parchet.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version