Dr. Adrian Streinu Cercel, fost manager al Institutului „Matei Balș” din Capitală, a declarat vineri dimineață, în urma incendiului de la acest spital soldat cu 5 morți, că imobilul a fost modernizat recent.
 
 
„Clădirea este din 1953 și a fost refăcută din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al aprovizionării cu oxigen. Avizele sunt în ordine, ultima linie de oxigen a fost montată în decembrie”, a spus Streinu Cercel.
Încă un incendiu cu victime  la Secția Covid! Astăzi, la Institutul „Matei Balș”: 5 morți – 4 carbonizați
Incendiul a cuprins o suprafață de 100-120 de metri pătrați, respectiv 4 saloane de la parterul spitalului, iar la sosirea pompierilor ardea cu flacără deschisă, cu degajări mari de fum, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
 
În incendiu au murit 5 pacienți, 4 dintre ei fiind carbonizați, iar alți 102 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane sau la alte spitale.
 
Evacuarea celor 102 pacienți a pornit de la parter, apoi a continuat la etajele 1, 2 și 3 ale unității medicale.
 
La fața locului au intervenit 38 de echipaje de prim-ajutor, 6 echipaje de terapie intensivă, 5 autospeciale pentru victime multiple, iar 100 medici și asistenți au fost chemați de acasă.
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version