Marți, la Curtea Militară de Apel București, au început audierile în dosarul Mineriada.

14 nume grele sunt inculpate pentru comiterea de crime împotriva umanității. Oameni precum Ion Iliescu, fostul președinte al României, Petre Roman, fostul premier al României, Virgil Măgureanu, fostul șef al Serviciului Român de Informații, Adrian Sârbu sau Miron Cozma sunt acuzați de luarea unor decizii care au dus la moartea a patru persoane și rănirea a circa 1.388 de persoane.

Deși dezbaterile nu sunt deschise publicului, din cauza impactului emoțional, dar și a faptului că sala de judecată este mică, la fața locului s-au adunat peste 200 de revoluționari.

Aceștia i-au huiduit pe inculpații ajunși la fața locului, cel mai criticat fiind Virgil Măgureanu căruia i s-a strigat “Criminalule” și “Să faci pușcărie pentru ce ai făcut”.

Peste 2.100 de persoane ar urma să fie audiate în acest dosar, iar din cauzele amintite mai sus, cei prezenți marți la termen sunt obligați să aștepte afară, în frig, până le sunt strigate numele.

Astfel, din cauza aglomerării și a impactului emoțional, unui bărbat i s-a făcut rău și a fost preluat de o ambulanță pentru a fi transportat la spital.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version