Inundațiile au continuat să facă ravagii în Moldova în ultimele 24 de ore, 113 persoane fiind evacuate preventiv din patru județe aflate sub avertizare Cod Roșu hidrologic.

INUNDATII - GALATI

“În ultimele 24 de ore nu au mai fost înregistrate situații dramatice sau de risc deosebit pentru populație, fiind însă evacuate preventiv 113 de persoane din patru județe. La această oră sunt în continuare evacuate doar 34, restul întorcându-se la casele lor. În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate intervenții cauzate de situații de urgență în 155 de localități. Menționez că nu avem localități izolate”, a declarat, sâmbătă la ora 10.00, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Ea a precizat că rămân închise porțiuni de drum: “Referitor la situația drumurilor, la această oră, rămân închise DN2 (E85), pe o porțiune de 3 km din județul Vrancea și pe DN13 C, la ieșirea din localitatea Vânători, din județul Mureș. De asemenea, circulația pe linia ferată dintre Adjud și Domnești, din județul Vrancea, a fost deschisă pe un singur fir”.

CNADNR a informat însă, concomitent cu declarația purtătorului de cuvânt al MAI, că traficul rutier a fost redeschis pe DN2 la ora 10.00, pentru autovehiculele mai mici de 7,5 tone, în porțiunea cuprinsă între km 224 – 227, între localitățile Domnești – Adjud.

Monica Dajbog a mai spus că în noaptea de vineri spre sâmbătă au acționat în sprijinul populației peste 2.000 de pompieri, jandarmi și polițiști.

“În cursul zilei de ieri, din dispoziția ministrului Petre Tobă, sute de pompieri au fost dislocați în județele aflate încă sub avertizare de inundații, iar 37 de motopompe de mare capacitate din județele unde nu au existat probleme din punct de vedere meteorologic s-au trimis în zonele de risc. Pe măsură ce situația se stabilizează, aceste forțe suplimentare vor reveni la unitățile lor. De asemenea, la nivelul MAI, ofițeri cu funcție de conducere din cadrul tuturor structurilor operative au fost prezenți în noaptea trecută în Centrul Național de Conducere Integrată pentru a putea dispune măsuri de alarmare și mobilizare a unor resurse suplimentare de intervenție, dacă situația ar fi impus-o”, a adăugat purtătorul de cuvânt al MAI.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version