Ioan Niculae, patronul Interagro și al echipei de fotbal Astra Giurgiu, a ajuns, joi dimineața, la sediul din București al DIICOT.

sursa foto romaniatv.net
sursa foto romaniatv.net

Niculae urmează să fie audiat în celebrul dosar Romgaz, cel în care, după patru ani de anchetă, conducerea DIICOT a decis să anuleze referatul prin care suspecții urmau a fi trimiși în judecată.

S-au semnalat mai multe nereguli în ancheta procurorilor, astfel că s-a decis refacerea dosarului din temelii. Niculae a fost acuzat de subminarea economiei naționale, respectiv că a avut intervenții pe lângă doi foști miniștri, Varujan Vosganian și Adriean Videanu, pentru a obține gaze de la Romgaz la un preț preferențial și asta în ciuda faptului că firma sa avea datorii uriașe la stat și chiar în special către Romgaz.

Alături de Niculae au mai fost vizați de anchetă alte 40 de persoane, funcționari publici cu funcții de conducere în diferite companii de stat, dar și Adriean Videanu.

Procurorii speră să obțină de această dată și inculparea lui Varujan Vosganian, pe care senatorii l-au protejat de două ori până acum, în 2013 și în 2015.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version