Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, joi, cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofiţer, Institutul „ Ion Cantacuzino”, la 100 de ani de la înfiinţarea acestuia de către profesorul care îi poartă numele, părintele şcolii româneşti de imunologie şi patologie experimentală.

„Prin calitatea rezultatelor obţinute, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’ a intrat în circuitul mondial al marilor centre de cercetare, o performanţă pentru care vă felicit”, a spus Iohannis.

El a afirmat că, în contextul global complicat generat de pandemia de COVID-19, rolul Institutului este unul fundamental.

„Sunt impresionat de eforturile extraordinare, de dăruirea pe care atât echipa managerială, cât şi personalul de aici le manifestă în aceste luni grele ale pandemiei şi în susţinerea campaniei de vaccinare. Astăzi putem privi cu optimism către normalitate datorită eforturilor extraordinare ale cercetării medicale. Trebuie să le fim recunoscători celor care îşi dedică viaţa acestui domeniu şi îşi pun întreaga experienţă şi cunoaştere în dezvoltarea de vaccinuri şi tratamente pentru salvarea vieţii oamenilor”, a declarat Iohannis.

Președintele a dezvelit o placă jubiliară şi a primit, din partea institutului, o plachetă jubiliară.

La eveniment au participat şi premierul Florin Cîţu şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Institutul „Cantacuzino” a fost înfiinţat la 1 aprilie 1921, prin Înaltul Decret emis de Regele Ferdinand I, sub denumirea de Institutul de Seruri şi Vaccinuri “Dr. I. Cantacuzino”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version