Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

SĂNĂTATE: Ministrul Sănătății a descoperit diferențe de 2.000 de decese COVID între platformele oficiale, în anul 2020 / Diferența ajunge până la 500 de cazuri la acelați spital / Există diferențe și în prezent / POLITICĂ: Premierul Cîțu se află două zile la Bruxelles, pentru negocieri pe tema PNRR / „O să-i asigur pe partenerii europeni că acest Guvern va face şi reforme /

Breaking News:

Iohannis a promulgat legea de majorare a remuneraţiei rezerviştilor voluntari

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea prin care a fost majorată remuneraţia rezerviştilor voluntari, astfel încât indemnizaţia de instalare este egală cu solda de funcţie, la care se adaugă solda de grad şi solda de comandă, după caz, acordată la semnarea fiecărui contract cu durata de minim 3 ani.
 
 
Actul normativ a fost iniţiat de Guvern și adoptat de Parlament, care a modificat şi completat Legea nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari.
 
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, noua lege „are scopul de a creşte atractivitatea serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, prin creşterea nivelului de remunerare şi prin eliminarea unor obligaţii sau constrângeri”.
 
„Rezerviştii voluntari, în perioada în care nu participă la instruire sau la misiuni, sunt menţinuţi în sistemul public de pensii, în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi în sistemul asigurărilor de şomaj, beneficiază lunar de indemnizaţie în cuantum de 30% din sumă, reprezentând solda de funcţie în care sunt încadraţi conform contractului încheiat, la care se adaugă solda gradului deţinut”, conform actului normativ.
 
Totodată, pe durata participării la instruire sau la misiuni, rezerviştilor militari le este interzisă exercitarea drepturilor prevăzute de dispoziţiile art. 28 din Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare.
 
„Rezerviştii voluntari pot fi concentraţi sau mobilizaţi pentru participarea la instruire sau îndeplinirea unor misiuni în ţară şi în afara teritoriului statului român, potrivit obligaţiilor asumate de România prin tratate internaţionale”, se mai arată în legea modificată.
13 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv