Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind acreditarea istoricului Radu Ioanid în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statul Israel, cu reşedinţa la Tel Aviv.

Șeful statului a anunțat încă din 17 decembrie 2019 că îl va numi pe istoricul Radu ioanid în această funcție.

România nu are de cinci ani ambasador în Israel, dar Iohannis a susținut că în mandatul său de 5 ani a avut în atenție o numire.

Șeful statului a precizat, atunci, că numirea lui Radu Ioanid „va intra în procedurile diplomatice poate chiar în această săptămână”.

Istoricul Radu Ioanid, în vârstă de 66 de ani, este stabilit în SUA.

A obţinut diploma de Master în Sociologie (1976), acordată de Universitatea din Bucureşti şi titlul de Doctor în Filosofie (1983), acordat de Universitatea din Cluj.

El a emigrat din România în martie 1987 şi s-a stabilit în Statele Unite ale Americii.

Radu Ioanid a obţinut titlul de Doctor în Istorie (1995), acordat de École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris.

Din decembrie 1990 până în septembrie 2000 a deţinut diverse funcţii manageriale şi de cercetare la Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington. A fost vice-preşedinte al Comisiei Internaţionale pentru Studiul Holocaustului în România, prezidate de Elie Wiesel, în perioada octombrie 2003-noiembrie 2004. Din septembrie 2000 este director al „International Archival Programs Division” din cadrul Muzeului Holocaustului din Washington.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version