Președintele Klaus Iohannis, a venit cu bicicleta la Cotroceni, în „Vinerea verde” și se implică masiv în campania de imunizare anti-COVID-19, chemându-i pe jurnaliști la o nouă declarația pe această temă, a treia zi consecutiv.

„Fără vaccinare nu putem să ieșim din pandemie, este foarte clar. Calea de ieşire din pandemie este vaccinarea în masă. Eu sunt implicat din capul locului în campania pro-vaccinare. Voi continua, voi vizita centre de vaccinare, voi discuta cu oamenii, voi face afirmaţii publice precum astăzi: dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi!”, a transmis Iohannis.

„Deocamdată, pot să spun că merge bine campania. Avem în jur de 100.000 de persoane vaccinate zilnic”, a spus el.

Numărul vaccinărilor este însă mult mai mic: 87.377, joi.

Până în prezent au fost vaccinați 2,86 de milioane de români, din totalul de 10,4 milioane pe care Guvernul Cîțu vrea să-i imunizeze până în septembrie.

Premierul a anunțat că „vom intra în normalitate” la 1 iunie dacă vor fi vaccinați până atunci 5 milioane de români.

„Pe măsură ce pandemia se reduce, deci dacă vedem că se reduce numărul de infectări, numărul de persoane la ATI, numărul de decese – din păcate, încă prea mulţi mor de această boală – gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus. Comitetul naţional (CNSU – n.r.) evaluează permanent împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică, fac propuneri şi veţi vedea că uşor, uşor se atenuează câte o măsură, pe urmă începem să renunţăm la anumite măsuri până când, în final, ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa normală”, a adăugat preşedintele.

Întrebat ce variantă de rezervă există în cazul în care nu se reuşeşte vaccinarea anti-COVID a 60 – 70% din populaţie până la finalul anului, Klaus Iohannis a replicat:

„Dragii mei, nu există variantă de rezervă. Asta este vestea tristă. Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin, ne vaccinăm, ieşim din pandemie. Dacă nu ne vaccinăm, atunci pandemia se va tot continua, se vor tot îmbolnăvi oameni, vor tot muri oameni de această boală şi nu cred că cineva îşi doreşte aşa ceva. Evident că, în măsura în care se reduce pandemia şi se reduce numărul de îmbolnăviri, la un moment dat, la o analiză serioasă, se va renunţa la prelungirea stării de alertă. Eu, personal, îmi doresc cât mai repede să ajungem în această etapă”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version