Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: PNL și UDMR își împart ministerele, după eliminarea din cărți a USR / Premierul desemnat Ciucă a obținut susținerea PSD pentru un guvern minoritar / ACTUALITATE: Toți elevii intră în vacanță două săptămâni / Masca, obligatorie peste tot / Certificat verde obligatoriu la serviciu / Carantină de noapte pentru nevaccinați / 

Breaking News:
Șeful statului le cere ambasadorilor să transmită un mesaj statelor unde aceștia reprezintă țara noastră

Iohannis: „În România se respectă valorile democratice și Constituția. Vom găsi soluția bună în criza guvernamentală”

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut ambasadorilor la reuniunea anuală a diplomației, marți, pe fondul crizei guvernamentale generate de premierul Florin Cîțu, să le transmită un mesaj statelor unde aceștia reprezintă România.

„În România se respectă valorile democratice, Constituția, și chiar dacă avem o criză guvernamentală nu ne abatem de la parcursul nostru european și euroatlantic. Vom găsi o soluție bună și pentru acestă criză. Acesta e mesajul pe care vă rog să îl transmiteți în statele în care reprezentați România: România continuă să fie o țară stabilă, care nu deraiază de la valorile asumate. Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru criza politică și guvernarea pentru România și români va continua”, a declarat marți președintele Klaus Iohannis la reuniunea diplomației române.

Imediat după discursul șefului statului, a transmis un mesaj asemănător premierul Florin Cîțu.

Reacțiile vin după ce președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, lider al PNL și adversar al lui Cîțu la congresul din 25 septembrie unde se decide șefia partidului, a anunțat că va introduce în plenul Parlamentului moțiunea de cenzură a USR și AUR.

Orban citează din CCR: „Împiedicarea prezentării și refuzul dezbaterii moțiunii de cenzură sunt contrare Constituției”

În săptămâna care s-a scurs de la izbucnirea crizei guvernamentale pe fondul demiterii intempestive a ministrului Justiției, Stelian Ion, președintele Iohannis a avut o întâlnire oficială doar cu premierul, nu și cu ceilalți lideri ai coaliției de guvernare.

Iohannis l-a chemat doar pe Cîțu la Cotroceni pe tema crizei guvernamentale

Marți, președintele ar urma să se întâlnească la Cotroceni cu liderii USR PLUS, potrivit unui anunț al lui Dan Barna. Însă pe agenda publică a lui Iohannis nu figurează o astfel de întâlnire.

52 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv