Președintele Klaus Iohannis a respins vineri, în ședința CSAT, propunerea PSD de numire a generalului Dumitru Scarlat în funcția de șef al Statului Major al Armatei, și i-a prelungit mandatul actualului șef, generalul Nicolae Ciucă.

”Această propunere făcută de ministrul Apărării nu respectă rigorile legii. În consecință, CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului apărării, o situație foarte neplăcută. PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale țării. În situația în care am ajuns, practic nu există o propunere valabilă pentru persoana care va prelua funcția de șef al statului major al Armatei. Mandatul lui Ciucă expiră pe 31 decembrie. România nu poate să rămână fără șef al Armatei. Această situație generată de incompetența PSD trebuie rezolvată. După ședința CSAT am rezolvat problema și am semnat și trimis spre publicare decretul prin care se prelungește mandatul de șef al armatei pentru generalul Ciucă. Generalul Ciucă, un soldat recunoscut, competent, cu rezultate dintre cele mai frumoase și bine ar fi fost ca aceasta să-și găsească rezolvarea. Dar Armata României trebuie să știe cine o conduce și cum o conduce”, a declarat Klaus Iohannis, la finalul ședinței CSAT.

Amintim că noul ministru al apărării, Gabriel Leș, a anunțat la Antena 3 că nu mai dorește prelungirea mandatului actualului șef al Statului Major al Armatei, Nicolae Ciucă, al cărui mandat expiră la data de 31 decembrie.

Propunerea de înlocuire a fost generalul Dumitru Scarlat, șeful reprezentanței României la NATO și UE, însă acesta nu este șef de armă, așa cum prevede legea.

Tot potrivit legii, președintele țării poate prelungi cu un an mandatul șefului Statului Major al Armatei.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version