Mai comod cu militari care răspund la comenzi, pe modelul rezervistului Nicolae Ciucă! Rețeta a fost patentată de președinteele Klaus Iohannis, în urmă cu 2 ani, când l-a numit prim-ministru pe Ciucă, fără să crâcnească, deși acesta activase ca general cu doar câteva luni înainte. Iar cum modelul a funcționat fără revolte din partea românilor abia dezmeticiți după restricțiile din pandemie, Iohannis continuă acum să aplice rețeta. La 6 luni după demisia lui Eduard Hellvig de la șefia Serviciului Român de Informații (SRI), Iohannis a declarat, joi, că „SRI funcţionează impecabil” cu un interimar militar, față de un director civil – care, evident, nu răspunde cu sârg la comenzi. 

Iohannis a precizat la Bruxelles, întrebat de jurnaliștii români de ce nu vrea să numească un nou director general la Serviciul Român de Informații după demisia lui Hellvig în 3 iulie 2023, că întreaga conducere militară a SRI este în funcţie: 

„SRI este condus de prim-adjunct, generalul Ionescu, şi cred că el conduce SRI foarte bine. Întreaga conducere militară este în funcţie, SRI nu are director civil. Dar evaluarea mea, şi am făcut câteva evaluări, este că SRI funcţionează impecabil. Deci, din acest punct de vedere, nu trebuie nimeni să îşi facă probleme”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version