Reprezentanţii Ministerului Public prezintă, marţi, bilanţul acestei instituţii pe 2016.

La eveniment participă nume grele precum preşedintele Klaus Iohannis, Laura Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorul general Augustin Lazăr, Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT, Cristina Tarcea, preşedinta Instanţei Supreme, sau Tudorel Toader, ministrul Justiţiei.

Cu această ocazie, Klaus Iohannis a precizat că “Justiţia este un serviciu public, iar consolidarea încrederii oamenilor în justiţie este un semnal că democraţia se maturizează, lucru relevat şi de cifrele pe anul trecut”.

Pe de altă parte, Iohannis spune că “trebuie să înţelegem că nimeni nu este mai presus lege. În 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană am făcut progrese remarcabile şi sunt convins că vom scăpa de prevederile Mecanismului de Cooperare şi Verificare în momentul în care va deveni evident că lupta împotriva corupţiei a devenit un proces ireversibil”.

Prezent la eveniment, Tudorel Toader, noul ministru al Justiţiei, a afirmat că până la sfârşitul lunii aprilie va fi prezentat un proiect de lege prin care se va pune în acord legislaţia penală cu deciziile Curţii Constituţionale.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version