Klaus Iohannis, preşedintele României, a participat, joi, la reuniunea şefilor de stat şi de guvern din NATO, reuniune ce a avut loc la Bruxelles.

La finalul discuţiilor avute cu cei mai importanţi lideri ai lumii, Iohannis a apărut triumfător pe micile ecrane lăudându-se că “România şi-a îndeplinit, din nou, obiectivele”.

Preşedintele României a anunţat că “din punct de vedere politic, reuniunea de azi a fost prima întâlnire la nivel înalt a Alianţei la care a participat noul preşedinte al SUA şi noul preşedinte al Franţei. Le-am adresat un bun venit călduros la NATO şi i-am asigurat de tot sprijinul meu şi al României, care are parteneriate strategice solide cu ambele ţări. Acum, la finalul întâlnirii, se poate spune că Alianţa rămâne aceeaşi organizaţie relevantă, puternică şi, mai ales, unită. Am salutat reiterarea fermă de către preşedintele Trump a angajamentelui SUA pentru Alianţă, pentru apărarea colectivă şi pentru consolidarea Flancului estic, inclusiv prin foarte recenta propunere de creştere a finanţării iniţiativei de reasigurare europeană pentru 2018, de la 3,4 miliarde, cât a fost până acum, la 4,8 miliarde de dolari”.

Pe lângă Donald Trump, la Bruxelles, Iohannis s-a întreţinut şi cu Angela Merkel, Theresa May sau Emmanuel Macron, după cum se poate vedea din pozele date publicităţii de Administraţia Prezidenţială.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version