Președintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la Sibiu, că este ”ferm hotărât” să candideze pentru un nou mandat, la alegerile ce vor avea loc la sfârșitul anului viitor. 

”Vreau să vă comunic, acum, aici, în această dimineață frumoasă, că sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte”, a spus șeful statului.

Iohannis a făcut declarația la Colegiul Naţional “Samuel von Brukenthal”, înainte să participe la reuniunea de 40 de ani cu foşti colegi de catedră (promoţia1974 – 1978). El a fost profesor de Fizică la acest liceu din Sibiu.

Președintele a arătat că a decis să-și anunțe candidatura “pentru a da un semnal,într-un context tulbure”.

”Scena politică românească a intrat într-o fază destul de tulbure. Am urmărit mai multe sondaje și toate arată că nivelul de nemulțumire este peste 80% ceea ce este extrem, extrem de mult. Arată că lumea nu mai are încredere în clasa politică. În acest context, am considerat că acest anunț poate să constituie un punct interesant. Poate unii vor fi încurajați să meargă mai departe, alții probabil nu vor primi atât de bine acest anunț. Am vrut o clarificare necesară a intențiilor (…). Eu cred că PSD nu este extrem de fericit că am făcut astăzi acest anunț”, a spus Iohannis. 

El a reafirmat că nu se teme de suspendare. ”Vă spun încă o dată, nu mă tem de nicio suspendare și chiar e bine să detaliez un pic. Deciziile nu le-am luat pentru că me tem sau nu mă tem de o suspendare. Dacă discutăm mai concret de suspendare, unu la mână, acum nu există motiv pentru suspendare, doi la mână, nu are cine să facă suspendarea”, a comentat el.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version