Președintele Klaus Iohannis merge în vizite în Belgia, Kenya, Tanzania, Cabo Verde şi Senegal, în perioada 8-23 noiembrie.

Miercuri, Iohannis se află în Regatul Belgiei, unde va fi primit de regele Philippe şi va avea consultări politice cu premierul belgian, Alexander De Croo.

În perioada 14 – 23 noiembrie, șeful statului se va afla în turneu în Africa: vizite de stat în Republica Kenya, Republica Unită Tanzania şi Republica Cabo Verde şi vizită oficială în Republica Senegal.

„Vizitele preşedintelui României în Africa reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani şi vizează relansarea relaţiilor României cu continentul african, atât în relaţia directă a ţării noastre cu statele africane, cât şi ca parte a efortului comun de la nivel european, în contextul mai larg al nevoii de revigorare a relaţiilor Uniunea Europeană – Africa în spiritul unui nou parteneriat. Astfel, aceste vizite urmăresc relansarea dialogului politic la nivel înalt cu statele menţionate şi redinamizarea relaţiilor economice şi sectoriale, urmărind deschiderea şi valorificarea de noi oportunităţi de colaborare în domenii de interes comun, inclusiv cele privind gestionarea provocărilor la nivel global”, informează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version