Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că vrea să rămână șeful statului, nu să meargă la Bruxelles în calitate de președinte al Consiliului European, așa cum s-a vehiculat în presa românească, dar și străină. 

 

”Vreau să spun aici, acum, public: eu sunt Preşedintele României şi vreau să rămân Preşedintele României, şi nu al Consiliului European, pentru că mai sunt, dragii mei, multe de făcut şi sunt dispus să rămân implicat.”, a spus Iohannis, sâmbătă, în discursul său de la ceremonia în care Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) i-a decernat Medalia de Onoare.

Iohannis a mai spus că alegerile europarlamentare au fost doar un prim pas împotriva actualei puteri: ”Urmează alegeri prezidenţiale, urmează alegeri locale, în primăvara anului viitor, şi urmează alegeri parlamentare, în toamna anului viitor, sau, cine ştie, poate chiar mai repede. Şi românii trebuie să înţeleagă că este extrem de important să participe la toate alegerile, pentru a putea repara ce s-a stricat, pentru a putea reda demnitate României.”

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version