Zi grea pentru magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dragnea vrea sa evite astfel de momente sursa foto romaniatv.net

Miercuri au termen de judecată 3 dosare importante, reluate de la zero după ce unul dintre magistrații aceluiași complet s-a pensionat chiar înainte de pronunțarea sentinței.

Inculpații sunt Călin Popescu Tăriceanu, Gabi Oprea și mai ales Liviu Dragnea.

Spunem mai ales Liviu Dragnea, pentru că este ultimul termen al procesului înainte de sentința la instanța de fond – Completul de 3 judecători – iar președintele PSD va fi audiat în calitate de inculpat.

El este acuzat de procurorii DNA că a comis infracțiunile de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

De altfel, chiar Dragnea a cerut să fie audiat la ultimul termen de judecată, după ce judecătorii îi vor chestiona pe ceilalți 10 inculpați.

Este vorba despre celebrul dosar în care actualul lider al PSD este acuzat că, pe perioada în care era președinte al Consiliului Județean Teleorman, a intervenit pentru ca două angajate ale DGASPC Teleorman să fie plătite prin intermediul instituției respective, dar să activeze exclusiv în favoarea filialei PSD Teleorman.

Evident că a fost agitație maximă în momentul în care la sediul ÎCCJ a ajuns Dragnea. El a sosit flancat de numeroși jandarmi, care l-au păzit de jurnaliștii dornici de declarații.

Liderul PSD a intrat în sala de judecată la ora 9.40 și urmează să stea multe ore, deoarece va fi audiat și va răspunde multor întrebări ale judecătorilor.

Dosarul a fost trimis în judecată în 15 iulie 2016.

Fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu. În calitate de director general al Direcției de Protecție a Copilului Teleorman, este cea care a angajat cele două persoane care nu au muncit însă niciodată acolo, ci la Organizația PSD Teleorman, condusă la acea vreme de Liviu Dragnea.

În dosar sunt 11 inculpați, iar cele două angajate de la DGASPC Teleorman care au lucrat de fapt la sediul PSD Teleorman și-au recunoscut vinivăția. Alți doi inculpați au recunoscut faptele.

Dacă va fi condamnat, Liviu Dragnea va face pușcărie. El mai are o condamnare, de 2 ani cu suspendarea pedepsei, pentru fraudarea referendumului din 2012 (de demitere a președintelui Traian Băsescu), astfel că nu mai poate primi o pedeapsă cu suspendare. 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version