73 de senatori au votat împotriva ridicării imunității grandomanului Gabriel Oprea. Imediat, mii de români au anunțat că vor ieși în stradă să protesteze. Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, acuză că votul politic blochează justiția, în timp ce “o mamă rămâne să aștepte”. Este mama lui Bogdan Gigină, mort la datorie în coloana oficială a megalomanului pentru care aleșii au făcut zid în Parlament, în timp ce DNA îl consideră vinovat din culpă pentru moartea polițistuluiă.

bogdan gigina
Bogdan Gigină
Pe rețelele de socializare, mii de români au anunţat că vor ieşi în stradă joi, începând cu ora 18.00 pe platoul din faţa Casei Poporului.

După cum se știe, luni, 73 de senatorii au decis să respingă cererea DNA de a începe urmărirea penală asupra senatorului Gabriel Oprea. Oprea este acuzat de ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

protest colectiv strada a vorbit
După Catastrofa COLECTIV strada a “vorbit”

Iată reacția mamei polițistului mort la datorie, Carmen Gigină, un mesaj cutremurător:

“Nu am vrut pana acum sa vorbesc despre trăirile noastre; acum vreau ca toți cei care ne-ați “condamnat” să intelegeți de ce nu am făcut-o.

Sunt lucruri greu de spus și greu de imaginat pentru voi, care sunteti părinți. În seara zilei de 20 octombrie 2015 în urma telefonului primit la ora 19.02.

Am alergat catre spitalul universitar. Cel care ne-a anuntat de accident repeta “nu pot sa cred ca s-a intamplat asta, “nu pot sa cred…”.

Sotul meu si-a imbracat un trening peste pijama si a plecat catre spital….eu m-am blocat, nu reuseam sa ma imbrac….eram …paralizata…. I-am spus sa alerge sotului meu …”am sa ajung cu un taxi nu ma astepta ….du-te langa baiat”.

Am iesit in strada cautand un taxi …..greu de gasit …afara ploua torential. Am pornit catre zona Unirii spunand rugaciuni pentru viata copilului meu.

Nu imi pasa ca oamenii se opreau si ma priveau ca pe un om debusolat, nu-mi pasa…. decat de el, de copilul meu, imploram Divinitatea ca el sa fie bine.

In momentul in care a, intrat in spitalul Universitar am avut impresia ca toata lumea ma cunoaste. Cel de la intrare a intrebat “Sunteti mama politistului accidentat?”. Mi-a aratat usa unde copilul meu era resuscitat.

Am intrat si acolo am gasit un copil, copilul meu complet desfigurat, cu gatul retezat. Cu chipul plin de sange, pardoseala era plina de sange; m-am prabusit la picioarele lui, sarutandu-le si strigandu-l. Inca avea sosetele ude un picioare.

M-am trezit ridicata brusc si zguduita de umerii…medicul de garda plangea si incerca sa ma faca sa inteleg ca nu se mai poate face nimic.

M-am prabusit din nou la picioarele copilului meu, implorand si privind oamenii care, desi stiau ca nu se mai poate face nimic pentru el, nu voiau sa renunte. Nu am sa uit niciodata cum acei oameni incercau imposibilul, nu am sa uit lacrimile care li se innodau sub barba”.

protest strada
Senatorii PSD și ALDE nu au ținut cont de vocea străzi

După votul celor 73 de senatori prin care Gabriel Oprea a scăpat de acuzația de ucidere din culpă, marți, mama  lui Bogdan Gigină a trimis un mesaj pe facebook. Iată-l:

“Cel care fura o gaina este hot, este supus legilor acestei tari si inchis.

Cea care fura un manunchi de flori in speranta de a duce o paine pe masa copiilor care tremura de foame este hoata si supusa acelorasi legi.

Cel care sta cuminte pe bancheta din spate a masinii nefacandu-se vinovat de nimic, traieste frumos, vazandu-si linistit de viata, ba chiar se plange de cosmarul trait…”

Oprea se disculpă: “La datorie se mai întâmplă şi tragedii”

Audiat ieri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un nou termen din dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu utilizarea fondurilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), fostul ministru de Interne s-a disculpat, inculpându-se:

“Sunt proceduri parlamentare (votul din Senat pentru încuviințarea urmăririi penale), nu le-am făcut eu. Le-am cerut colegilor să mă apere pentru că chiar sunt nevinovat. Din păcate, la datorie, se mai întâmplă şi tragedii”, a declarat Gabriel Oprea la sediul instanţei supreme.

gabriel oprea la senat
73 de senatori au votat pentru protecția lui Oprea
author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version