Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, avertizează că grațierea și modificarea Codurilor penale vor păgubi statul, după ce DNA a cheltuit bani cu investigarea infracțiunilor și a indisponibilizat bunuri de 1,5 miliarde de euro în ultimii 3 ani.

Kovesi 06

“Toate prejudiciile care au fost constatate nu vor mai putea fi acoperite. Sigur că în lege este prevăzut dreptul părții vătămate care își păstrează dreptul, dar statul a cheltuit bani cu investigarea acestor infracțiuni, a cheltuit bani cu judecarea acestor infracțiuni, iar acum ștergem cu buretele tot pentru ca ulterior statul să cheltuie alți bani pentru a-și recupera prejudiciile. Doar în dosarele DNA, în ultimii trei ani, suma valorilor indisponibilizate de DNA a fost de peste 1,5 miliarde de euro. Vă dați seama că toate aceste dispoziții, dacă vor intra în vigoare, vor avea efect și asupra recuperării acestor prejudicii”, a precizat Kovesi.

“Din punctul nostru de vedere, niciunul dintre cele două acte normative nu este oportun. (…) Din perspectiva noastră, practic, într-o ordonanță de urgență are loc o dezincriminare parțială, mascată a infracțiunii de abuz în serviciu. Practic, toți cei care și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu cu încălcarea legii și au produs prejudicii vor fi apărați de pedeapsă”, a adăugat șefa DNA.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version