Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, susține că votul din Senat prin care Gabriel Oprea a fost salvat de urmărirea penală blochează justiția iar cel vinovat scapă de răspunderea penală, în timp ce “o mamă rămâne să aștepte” – mama polițistului Gigină, mort la datorie pentru megalomanul ministru de Interne.

kovesi_

“Este un vot politic care blochează justiția. În urma acestui vot, DNA nu mai poate să stabilească răspunderea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă. Deci, o mamă rămâne să aștepte”, a declarat astăzi Kovesi, la sosirea la CSM.

“Au mai fost astfel de precedente. Vă reamintesc dosarul în care a fost implicat fostul ministru de Externe, Corlățean Titus. Au fost mii de oameni care nu au putut să voteze la alegeri. Am deschis o investigație, din nou, votul politic a blocat acea investigație, motiv pentru care nu o să putem să administrăm probe și să aflăm ce s-a întâmplat”, a adăugat Kovesi.

Ea a precizat că a venit la CSM pentru a susține un procuror DNA cercetat disciplinar.

“Eu am venit astăzi doar să o susțin pe colega noastră, este vorba de o cercetare disciplinară, în dosarul în care a fost investigat fostul ministru de Interne Oprea Gabriel, fostul ministru de Interne Tobă și fostul șef al Direcției de Informație și Protecție a MAI. Am venit doar să îmi susțin colega”, a menționat șefa DNA.

Potrivit ordinii de zi a ședinței de procurori în materie disciplinară, unul dintre cazurile discutate miercuri este și cel al Florentinei Mirică, procuror-șef serviciu în cadrul Secției de combatere a corupției a DNA.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version