Procurorul şef al DNA,  Laura Codruţa Kovesi, este audiată miercuri, împreună cu adjunctul său Marius Iacob, la Secţia pentru procurori a CSM, în cazul raportului întocmit de Inspecţia Judiciară pe tema înregistrărilor audio dintr-o şedinţă operativă a DNA, difuzate la Antena 3.

Pe ordinea de zi se află sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la săvârşirea de către şefa DNA a abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99, lit.a), c) şi m) teza a doua din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. 

Totodată, Inspecția Judiciară susține că adjunctul lui Kovesi, Marius Iacob, a săvârșit abaterea disciplinară prevăzută de art. 99, lit.i) teza I din Legea nr.303/2004.

Potrivit raportului întocmit de Inspecţia Judiciară, în cadrul şedinţei de lucru a DNA din 30 martie 2017, Kovesi a făcut afirmaţii “de natură a aduce atingere onoarei şi probităţii profesionale şi prestigiului Justiţiei”.

De asemenea, Inspecţia Judiciară a analizat şi o sesizare trimisă de procurorii Doru Ţuluş, Mihaiela Moraru Iorga – ambii revocați de Kovesi – şi Nicolae Marin cu privire la un email trimis de Kovesi pe 20 iunie 2017 unui grup de procurori din DNA.

Amintim că Moraru Iorga este trimisă în judecată într-un dosar instrumentat de colegii ei de la DNA Ploiești, pentru favorizarea infractorului.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version