Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, informare de precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare pentru întreaga țară.

foto Pâlșu Jean Mihai

În cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, de vineri până sâmbătă se vor acumula între 15 – 25 l/mp de precipitații. În Câmpia Română şi Dobrogea vor predomina ploile, iar din orele serii de vineri (8 ianuarie) se vor semnala şi ninsori şi lapoviţă.

În următoarele zile şi pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariţie a intervalelor cu precipitaţii va fi ridicată, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece. 

Totodată, ANM a emis o avertizare Cod Galben de ninsori, valabilă până sâmbătă dimineaţa, în 15 judeţe din centrul și sud-vestul țării.

Astfel, în intervalul 8 ianuarie, ora 12:00 – 9 ianuarie, ora 4:00, în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge, iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum şi în sudul şi sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Acestea vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Judeţele aflate sub avertizare Cod galben sunt: Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version