Laura Codruța Kovesi și-a început luni serviciul la Parchetul General, după ce a fost revocată din funcția de procuror-șef al Direcția Națională Anticorupție (DNA) în 9 iulie, printr-un decret semnat de președintele Klaus Iohannis, în urma unei decizii a Curții Constituționaleluate la cererea ministrului Justiției, Tudorel Toader.

sursă foto Wall Street

Kovesi a avut concediu timp de două săptămâni și jumătate și ar fi trebuit să revină la serviciu pe 15 august, însă a prins minivacanța acordată bugetarilor de Guvernul Dăncilă, cu ocazia sărbătorii de Sânta Maria.

Imediat după revocare, Laura Codruța Kovesi a cerut să lucreze ca simplu procuror, iar Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis revenirea ei la DIICOT Sibiu, unde a lucrat până în anul 2005, când a fost numită procuror general – funcție pe care a deinut-o timp de două mandate (6 ani). Apoi Kovesi a fost numită procuror-șef la DNA, unde a activat un mandat întreg și unul întrerupt, respectiv 5 ani.

Procurorul general Augustin Lazăr a decis să o preia pe Kovesi la Parchetul General, unde va conduce Departamentul de Control.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version