Procurorul General al României, Augustin Lazăr, s-a apărat luni la audierea de la Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) – înainte ca acest for să dea avizul consultativ pe revocarea declanșată împotriva acestuia de ministrul Justiției, Tudorel Toader -, că evaluarea la care a fost supus de demnitar este nelegală. 


“Prezenta procedură e nelegală, pentru că ministrul Justiției nu are competența legală de a evalua procurorii-șefi. Aceasta este exclusiv competența CSM. Asta e treaba ministrului Justiției – să aibă o contribuție la funcționarea justitiei pentru oameni. Controlul eficienței conducerii manageriala e atributul unui procuror anume desemnat. (…) Evaluarea procurorului general se face de o echipă de procurori cu grad cel puțin de tribunal”, a declarat procurorul general. 

“Nu e un raport de evaluare, e un eseu. Ce m-a impresionat a fost capacitatea de insinuare. Acest document îl consider un eseu critic la adresa procurorului general. (…) M-a impresionat capacitatea de insinuare. Lasă să se înțeleagă că avem de-a face cu o conspirație instituțională. (…) Asistam la un eseu, care nu e juridic, e un colaj de detractări, un colaj de 63 de pagini, care au fost vehiculate public, detractări publice care au un numitor comun – instrumentarea dosarului 10 august”, a adăugat procurorul general.

Lazăr a acuzat că ministrul și-a arogat abuziv atributul de instanța disciplinară, care operează abuziv și în fața căreia nu te poti apăra.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version