Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, completarea Legii nr. 263/2010, astfel încât talonul de pensie să fie transmis, la cerere, în format electronic, de către Casa Naţională de Pensii Publice.

Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Astfel, Casa Naţională de Pensii Publice va transmite la cerere, în format electronic, pe e-mail sau în contul online deschis în portalul CNPP, documentului de informare cu privire la sumele plătite beneficiarilor care au optat pentru plata pensiei în cont curent sau cont de card.

„Documentul de informare se transmite în format electronic începând cu luna următoare înregistrării cererii, în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau cont de card”, prevede proiectul de lege adoptat.
 
Acest document în format electronic este acceptat ca document valid în relaţia cu toate instituţiile şi autorităţile publice. Instituţiile şi autorităţile publice care îl solicită nu vor condiţiona oferirea de informaţii sau de servicii de prezentarea documentului în format fizic.
 
Talonul în format electronic conţine toate elementele de identificare unică de pe documentul fizic omolog.
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version