Poliţiştii de la Brigada Rutieră i-au întocmit dosar penal șoferului  cu numere anti PSD fără ca acesta să fi încălcat legislația românească, este de părere liderul Sindicatului Poliţiştilor Europeni – EUROPOL -, Cosmin Andreica.

Răzvan Ștefănescu

“În lipsa unor prevederi exprese care să interzică folosirea acestor numere, acel cetăţean nu a săvârşit niciun fel de abatere de la legislaţia românească. Nu ne dorim ca instituţia Poliţiei Române să fie folosită ca şi ustensilă politică pentru că nu le convine unor oameni o înşiruire de litere pe o plăcuţă cu numere de înmatriculare”, a afirmat Andreica, la Digi24.

Brigada Rutieră i-a deschis dosar penal lui Răzvan Ștefănescu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România”, faptă prevăzută de art. 334, alin. (4) din Codul penal. 

Ambasada Suediei în România a dorit “să clarifice faptul că numere de înmatriculare personalizate emise de Agenţia de Transport Suedeză sunt valabile în interiorul Uniunii Europene”. Misiunea diplomatică precizează că “numerele de înmatriculare personalizate trebuie să fie mereu însoţite de documente oficiale atât pentru numerele originale, cât şi pentru cele personalizate”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version